Skip to main content

Winterwonderland op Texel beleven? Welkom!

TexelVakantiesnovember 2018

Ben je van plan om dit najaar of deze winter naar Texel te komen? Goed idee! Want ook dan is het bijzonder mooi op Texel. En er is (tegen een aantal verwachtingen in?) op ons mooie eiland genoeg te zien, doen en beleven ‘s winters.

Het strand is in de winter minimaal nét zo mooi als ‘s zomers. Er zijn weinig mensen en de harde wind en de woeste zee maken het magisch. Even lekker uitwaaien, en als je het koud begint te krijgen lekker opwarmen bij een gezellig strandpaviljoen.

En als het dan een beetje meezit kun je op Texel prachtig schaatsen op natuurijs. Bijvoorbeeld in het wonderschone, moerassige natuurgebied Waal en Burg. In dit mooie gebied waar het water ondiep is, kun je al redelijk snel schaatsen na vorst. Ook zijn er ijsbanen in diverse dorpen.

Op 17 november komt de Sint weer in ons land. En dat wordt ook bij ons op Texel groots gevierd. Want geef toe, welke haven is er nu meer geschikt voor een Sinterklaasintocht dan die in ons mooie vissersdorp Oudeschild? Ik kijk er nu al naar uit mijn kleinzoon hier mee naartoe te nemen. Het is, ieder jaar weer, een gezellige boel en veel kindjes op de haven zingen luidkeels mee met de live muziek van het Koninklijk Texelse Fanfarecorps. En wij hebben een bedje klaar staan voor de kinderen en hun ouders van de vaste wal. Want ook op Texel weet de Sint hen vast wel te vinden.

Vlak na Sinterklaas vieren wij op Texel op 12 december ‘Ouwe Sunderklaas.’ Dit is een traditioneel Texels feest en heeft eigenlijk niks met Sintereklaas te maken. Het is een verkleedfeest waarbij eilanders een gebeurtenis/actualiteit uit het afgelopen jaar gaan ‘speulen.’ Daarnaast is het ook gewoon een gezellig feest en worden er de nodige biertjes genuttigd. Ook wordt er vaak al aan ‘voorklazen’ (11 december) en ‘naklazen’ (13 december) gedaan. De laatste jaren komen er ook steeds meer bezoekers van de vaste wal om het feest te ervaren.

De gezellige wintermarkten zijn ook een bezoekje waard. Met name de sfeervolle Kerstmarkt op 15 december in Oosterend. Als de schemer valt worden overal kleine lichtjes gebrand. Door de smalle, ouderwetse dorpsstraatjes waan je je terug in de tijd. De bewoners van het dorp doen ook ieder jaar flink hun best om hun vensterbank te versieren. Naast leuke kerstcadeautjes scoren is er dus ook genoeg te bekijken. En ook kun je er vers gebakken vis en oliebollen eten en heerlijke glühwein drinken. Kortom: zo kom je perfect in de kerstsfeer!

Altijd al eens een nieuwjaarsduik willen doen? Tegenover ons appartementencomplex Juliana rennen jaarlijks honderden mensen met een unox-muts de zee in. Het is koud, maar super gezellig! Waag het er dus eens op en combineer deze unieke ervaring met een bezoekje aan Juliana. Dan sta je binnen twee minuten weer onder een warme douche. Al bieden we ook villa’s die voorzien zijn van een wellness of sauna. Ook een heerlijke combinatie met het koude frisse weer bij ons in de winter. Dat is toch ontspannen? Overdag lekker wandelen door mooie natuurgebieden - ga bijvoorbeeld eens op excursie met een boswachter door de slufter en de geul - je ziet ‘s winters weer hele andere dingen! En vervolgens heerlijk ontspannen in een van onze accommodaties.
In het najaar bieden we ook nog eens goedkopere tarieven. Beleef Texel dus eens in de winter! En maak je geen zorgen over de boottijden hoor, die vaart gewoon elk uur. Je hoeft alleen minder (geen) rekening te houden met wachttijden. ;)

Mijn collega’s hebben ook nog een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. Namens ons hele team verwelkomen wij je graag en helpen we je graag op weg. Neem dus gerust contact met ons op als je interesse hebt in een wintervakantie naar Texel!

Rob van der Werff en Marian Feil

Leuk blog? Deel ‘m met je vrienden!

Volg jij ons al?

Mis niets van wat we te bieden hebben. Volg ons nu en wees als eerste op de hoogte van onze nieuwste acties en updates. Laat je inspireren en verrijk je ervaring met onze exclusieve aanbiedingen.

Blijf op de hoogte van speciale acties!

Gasten over Texelvakanties:

  • Geweldig klein parkje toch bijna in het centrum van De Koog.centraal op Texel gelegen. Lekkere ruime luxe Villa. We hadden nummer 63 al 2 keer nu helemaal gerenoveerd. Nieuwe badkamer met Whirlpool. Superschoon ook! Voor herhaling vatbaar!
  • Mooie schone zeer goed onderhouden luxe huizen op een fraai aangelegd kleinschalig park met veel privacy. Dicht bij bos, zee en duinen. En het centrum van De Koog
  • Wij hebben 2 weken mogen genieten op het prachtige eiland Texel in een hele luxe woning op de kamperfolie. Op een vrijdag zijn we heen gegaan en op de boot gaat alles heel soepel, als je dan van de boot komt heb je eerst het idee dat Texel niet zo mooi is maar als je eenmaal door rijdt komt je in een hele mooie omgeving. De woning was van alle gemakken voorzien, vaatwasser, combi magnetron en heel veel bestek en servies. Als mooie bijkomstighe...
  • De rust privacy, comfort en uitzicht
  • Geweldig, boven verwachting
  • Wat een geweldige locatie met een prachtig uitzicht! Het huis was in één woord TOP! Alle voorzieningen zijn er en heerlijk ruim van binnen! Wij hebben genoten als gezin! Fijne communicatie met de beheerder erg vriendelijk! Wij hebben alweer geboekt
  • Mooi gelegen appartement, met vanaf je terras uitzicht op zee, en de voor je gelegen camping. Appartement heeft alles wat je nodig hebt, zaten zelf op app. 58, mooi op de begane grond gelegen. Let wel op, sommige appartementen zijn ook toegankelijk voor honden, dit staat vermeld per appartement.
  • We gaan hier jaarlijks een weekje naar toe omdat het een heerlijke rustige plek is, met een prachtig uitzicht over de zee met onnavolgbare zonsondergangen inzake kleuren, loopafstand strand en dorp met alle levendige bars en restaurantjes. Dit is voor ons de ultieme rustplek en toch alles bij de hand als je wilt. Er zijn appartementen met zeezicht en landzicht, er zit prijsverschil tussen.
  • Zeer gastvrij en bieden goede service. Prachtige accommodaties met veel luxe en comfort.
  • Ons verblijf in Villa nummer 191 overtrof al onze verwachtingen! Op een prachtige lokatie staat deze duurzame en rijk uitgeruste vakantiewoning waar we helemaal tot rust kwamen. De buitenkeuken met Basterd BBQ en de houtgestookte hottub waren voor ons favoriet. Wij komen hier zeker terug