Skip to main content

Sporteiland Texel

TexelVakantiesjuli 2019

Sporteiland Texel

In mijn vorige blog had ik al even kort vermeld dat ik een grote passie voor sport heb, waaronder duiken en voetbal. Dit keer vertel ik jullie graag meer over mijn sportleven en het sporteiland Texel. Mijn passie voor sport was er al vroeg, ik zat zoals veel meiden op Texel op gym. Later begon ik met Judo. Op het schoolplein was ik echter altijd op het voetbalveld te vinden en mijn liefde voor voetbal werd met de jaren groter. Een derde sport mocht ik er niet bij beoefenen dus moest ik kiezen. Die keuze was voor mij eenvoudig, ik moest en zou in het eerste meiden voetbal team spelen! Vanaf de D’tjes tot en met de vrouwen, ik was iedere zaterdag of zondag (of het liefst zelfs allebei) op het voetbalveld te vinden. Door een ernstige knieblessure was ik helaas op mijn 20e genoodzaakt om te stoppen met voetbal. Het meiden- en vrouwenvoetbal is de afgelopen jaren gigantisch veranderd en dat vind ik prachtig om te zien. De sport zit in de lift en het wordt steeds professioneler. In tien jaar tijd befoenen bijna twee keer zo veel meiden en vrouwen voetbal. De meiden van nu kunnen echt dromen van Oranje.

Het WK 2019 staat voor de deur. Over een paar dagen spelen de OranjeLeeuwinnen de eerste wedstrijd. Ik kan mijzelf een groot fan van de vrouwen noemen, het fanatisme voor de leeuwinnen doet niet onder aan de mannen. Ik kijk uit naar dit toernooi en de ontwikkelingen die het toernooi weer teweegbrengen voor de sport. Dit is mede ontstaan door mijn stage en werkervaring bij de KNVB. Ik kreeg in mijn afstudeerjaar de kans om mijn laatste stage te lopen en scriptie te schrijven bij de KNVB. Mijn onderzoek was gericht op de beleving en de nieuwe wedstrijdvormen voor het (mini) pupillenvoetbal. Daarnaast hielp ik de organisatie van de (oefen)interlands van de OranjeLeeuwinnen en andere grotere voetbalevenementen (School- en Straatvoetbal). Ik heb het vrouwenvoetbal enorm zien groeien, van half lege tribunes in een klein stadion tot de uitverkochte finale van het EK in 2017. Ik heb hierdoor een groot netwerk in de voetbalwereld op kunnen bouwen en dit heeft er mede toe geleid dat ik ook actief was tijdens het EK voor vrouwen in 2017 in Nederland (WEURO17). Ook nu ben ik weer af en toe in het voetbalhart van Nederland te vinden. Ze hebben mij wederom gevraagd om te assisteren als vrijwilliger bij het EK voetbal in 2020. Vanuit huis, Zeist (KNVB Campus) en de Johan Cruijf Arena ga ik met een team van 25 andere ambassadeurs, de vrijwilligers voor het toernooi werven en selecteren. Op 5 juni start de inschrijving en ik roep hierbij iedereen op om in te schrijven voor deze ‘once in a lifetime experience’. Kijk hier voor meer informatie.

Maar Texel biedt (gelukkig) veel meer dan voetbal! Wij hebben een grote hoeveelheid verenigingen in alle facetten van sport, schietsport, racketsport, balsport, watersport, wielersport, noem maar op. Daarnaast worden er door het jaar heen diverse (unieke) sportevenementen georganiseerd. Zelf was ik een fanatieke hardloper en keek ik ieder jaar uit naar de Halve Marathon van Texel,
Aanmelden voor de halve marathon in september is niet eenvoudig, want het evenement is zo populair, dat de startplaatsen meestal binnen een uur weg zijn. Dat komt mede door de bijzondere start, vanaf de Texelse boot. Tijdens de overtocht zijn de lopers zenuwachtig aan het rekken en inlopen op het speciaal voor hen vrijgehouden autodek. Na het afmeren op ’t Hoorntje klinkt de scheepshoorn en stromen de deelnemers het eiland op voor een bijzondere tocht.

Ik kan het absoluut aanraden om een keer met een vriendengroep of bedrijf (terug) te komen naar Texel. Bij Teambuilding Texel zijn de sportieve activiteiten en uitjes eindeloos. Denk aan powerkiten, survivallen, boogschieten of droppings. Houdt u van nog extremer? Neem dan een les kite- en/of windsurfen! Brandig kajakken en raften zijn mijn favorieten maar ook blokarten geeft u een onvergetelijke ervaring. Wilt u het liever rustiger aan doen? Gelukkig zijn er ook andere manieren om de Noordzee te verkennen. Huur op een mooie dag een surf- of supboard. Bent u geen waterrat en geniet u liever te voet van Texel? Als u van wandelen houdt, zit u op Texel helemaal goed. Het eiland heeft tal van prachtige routes door de natuur. Denk aan de Slufter, de Nederlanden en de Hors. Het wandelen door deze natuurgebieden is puur genieten! Kaarten waarop de routes staan aangegeven staan zijn verkrijgbaar bij onze receptie. Daarnaast worden er regelmatig wandeltochten georganiseerd, kijk hier voor meer informatie.

De meest bijzondere manier om Texel te verkennen is toch wel vanuit de lucht. Wist u al dat u als gast van Texelvakanties een rondvlucht in een zweefvliegtuig kunt boeken voor maar €55,-? Kom langs bij de receptie voor meer informatie. De zweefvliegtuigen worden omhoog getrokken door een lier of omhoog gesleept door de Pipers. Eenmaal in de lucht is het zoeken naar de opstijgende warme lucht (thermiek) om dan zo lang mogelijk zwevend in de lucht te blijven. Een onvergetelijke ervaring, gegarandeerd! Een ander ultieme bucketlist item is toch wel een tandem skydive boven Texel. De Tandemsprong is de meest eenvoudige manier om kennis te maken met parachutespringen. Je hoeft er bijna niets voor te doen, alleen een dosis durf en motivatie zijn al voldoende. p een hoogte van minimaal drie kilometer schuift de deur open en samen met de Tandemmaster val je met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur naar beneden. Boek via hier.

Kijkt u liever naar sport? Ook dan heeft Texel genoeg te bieden. Iedereen kent het grootste catamaranevenement in de wereld inmiddels wel. De Ronde om Texel wordt  ieder jaar op een zaterdag in juni gehouden bij paal 17. In de week voorafgaand aan de race zijn er al diverse wedstrijden en tochten vanaf het strand. Het evenement bestaat al meer dan 40 jaar en trekt vele duizenden bezoekers. Op de internationale deelnemerslijst staan vele beroemde zeilers. Verschillende typen boten strijden tegen elkaar aan de hand van een ‘Texelrating’, een handicapberekening, waardoor de eerste die het eiland weet te ronden niet automatisch de winnaar is. Ieder jaar wordt dit evenement met muziek en andere activiteiten gecombineerd, maar de 42e editie wordt anders dan andere jaren. Waves. Sport, Music and more. Van Freestyle kite wedstrijden en de muziek van Nielson tot diverse surf en beach clinics. Dit unieke nieuwe evenement is bedacht door niemand minder dan onze tweevoudig Olympisch- en wereldkampioen windsurfen, Dorian van Rijsselberghe. Be there! 

Mijn tip: Ontdek Texel middels sport!
Tot snel!
Carmen van der Werff
Ps. Benieuwd naar mijn activiteiten in de sport. Volg mij op @carmen__vd.Werff

Leuk blog? Deel ‘m met je vrienden!

Volg jij ons al?

Mis niets van wat we te bieden hebben. Volg ons nu en wees als eerste op de hoogte van onze nieuwste acties en updates. Laat je inspireren en verrijk je ervaring met onze exclusieve aanbiedingen.

Blijf op de hoogte van speciale acties!

Gasten over Texelvakanties:

  • Geweldig klein parkje toch bijna in het centrum van De Koog.centraal op Texel gelegen. Lekkere ruime luxe Villa. We hadden nummer 63 al 2 keer nu helemaal gerenoveerd. Nieuwe badkamer met Whirlpool. Superschoon ook! Voor herhaling vatbaar!
  • Mooie schone zeer goed onderhouden luxe huizen op een fraai aangelegd kleinschalig park met veel privacy. Dicht bij bos, zee en duinen. En het centrum van De Koog
  • Wij hebben 2 weken mogen genieten op het prachtige eiland Texel in een hele luxe woning op de kamperfolie. Op een vrijdag zijn we heen gegaan en op de boot gaat alles heel soepel, als je dan van de boot komt heb je eerst het idee dat Texel niet zo mooi is maar als je eenmaal door rijdt komt je in een hele mooie omgeving. De woning was van alle gemakken voorzien, vaatwasser, combi magnetron en heel veel bestek en servies. Als mooie bijkomstighe...
  • De rust privacy, comfort en uitzicht
  • Geweldig, boven verwachting
  • Wat een geweldige locatie met een prachtig uitzicht! Het huis was in één woord TOP! Alle voorzieningen zijn er en heerlijk ruim van binnen! Wij hebben genoten als gezin! Fijne communicatie met de beheerder erg vriendelijk! Wij hebben alweer geboekt
  • Mooi gelegen appartement, met vanaf je terras uitzicht op zee, en de voor je gelegen camping. Appartement heeft alles wat je nodig hebt, zaten zelf op app. 58, mooi op de begane grond gelegen. Let wel op, sommige appartementen zijn ook toegankelijk voor honden, dit staat vermeld per appartement.
  • We gaan hier jaarlijks een weekje naar toe omdat het een heerlijke rustige plek is, met een prachtig uitzicht over de zee met onnavolgbare zonsondergangen inzake kleuren, loopafstand strand en dorp met alle levendige bars en restaurantjes. Dit is voor ons de ultieme rustplek en toch alles bij de hand als je wilt. Er zijn appartementen met zeezicht en landzicht, er zit prijsverschil tussen.
  • Zeer gastvrij en bieden goede service. Prachtige accommodaties met veel luxe en comfort.
  • Ons verblijf in Villa nummer 191 overtrof al onze verwachtingen! Op een prachtige lokatie staat deze duurzame en rijk uitgeruste vakantiewoning waar we helemaal tot rust kwamen. De buitenkeuken met Basterd BBQ en de houtgestookte hottub waren voor ons favoriet. Wij komen hier zeker terug